Etappe 8: Coca naar Alcarazen
8 juni 2025 - Alcazarén, Spanje
Zondag 8-6-25 van Coca naar Alcarazen (25,1 km)
Gistermiddag met de andere 2 pelgrims uit de Albergue het bijzondere kasteel bezocht.

Daarna samen nog wat gedronken en ‘s avonds in de Albergue samen gegeten waarbij iedereen een magnetronmaaltijd gehaald had in de supermarkt. Er zijn nog 2 pelgrims bij gekomen in de Albergue: 1 Spanjaard (lopen) en 1 Hongaar (fietsen).
Nadat ik vanmorgen de andere pelgrims “Buen Camino” heb gewenst, ga ik om 7:30 uur als eerste op pad.
Het landschap is een voortzetting van gisteren, met uitgestrekte pijnboombossen en fijne zandpaden.
Passeer een perceel met pistache bomen, die ik nog nooit gezien heb.
Om 9.00 uur arriveer ik in het enige dorpje vandaag op mijn route: Villeguilo. Ben aangenaam verrast dat hier een bar is die geopend is en waar ik een koffie neem.
Als ik wil vertrekken komt Andres binnen om te ontbijten, waarbij ik zijn ontbijt betaal omdat hij gisteren mijn drank heeft betaald.
Na Villeguillo volgt een 17 km lange route zonder dorpjes of voorzieningen.
Het eerste stuk door landbouwpercelen waarbij ik geniet van de kleurenschakering in het landschap.

Daarna volgt een lang stuk door pijnboombossen.

Rond het middaguur pauzeer ik en eet een broodje waarbij ik tegen een boom in de schaduw zit, met het onderstaand uitzicht.
Vlak voor mijn eindbestemming Alcazaren, is het gelukkig gedaan met de pijnbomen en loop ik langs een groot veld met fris groene wortelplantjes.
In deze droge streek wordt er veel met grote sproeiinstallaties extra water gegeven aan de planten.
Zie nu ook diverse percelen met druiven.

Om 14.00 uur kom ik aan bij de Albergue en lees dat ik de sleutel kan ophalen bij de bar in het centrum. Daar loop ik dan naar toe waar het erg druk is met mooi geklede mensen. Verwacht dat dit komt doordat het vandaag eerste pinksterdag is en kinderen de heilige communie hebben gedaan vandaag,

Het is vandaag een hete dag (28 C) en morgen wordt het nog warmer (max 33 C). Wil daarom morgen vroeg starten met de etappe om de ergste hitte te vermijden.
Caminoperegrino:15 juni 2025Ist so schade,dass das Übersetzung Programm mein Text nicht richtig übersetzt.Du denkst bestimmt,was schreibt er denn da,Buen Camino
Noud Jacobs:15 juni 2025Aber auf Deutsch ist es doch in Ordnung, oder? 😅