Etappe 2 La Robla naar Poladura de la Tercia

16 juni 2025 - Poladura de la Tercia, Spanje

Maandag  16-6-25  van La Robla naar Poladura de la Tercia  (23,4 km)

Gistermiddag samen met de Australische Kim inkopen gedaan, zodat ik de komende dagen niet hoef te verhongeren aangezien er maar zeer beperkt bars en winkels zijn.

Leuk om in de Albergue te verblijven met een internationaal aantal pelgrims: 4 Spanje, 2 Schotland, 1 Australië en 1 Nederland/Kepel.

Vanmorgen om 6:30 uur gestart met lopen en na een uur kom ik langs een bar waar ik een koffie nuttig. Kom daar aan de praat het het Schotse pelgrimspaar, Anna en Douglas die in Edinburgh wonen.

Daarne een stukje langs de spoorlijn en zie Anna en Douglas voor mij lopen die ik al vrij snel inhaal.

DSC04691
Passeer een mooi oud kerkje uit de 18e eeuw.

DSC04693

DSC04697
Ook vandaag weer bijzondere bloemen en planten.

DSC04690DSC04720

De eerste paar uur loop ik vrij veel over asfalt en ik ben blij als ik na Buiza alleen nog bergpaadjes heb en de bergen in ga.

DSC04713

DSC04714
De omgeving is prachtig en ik ruik ook regelmatig de gele brem die in bloei staat.

DSC04699
Op een rots hebben ze een metalen afbeelding van een wolf geplaatst.

DSC04703
Geniet met vollle teugen van het berglandschap waar ik door heen loop.DSC04708DSC04719
Als ik San Martin de la Teraa binnen loop,DSC04722
verrast mij een bijzonder stenen beeld van een corpulente vrouw, dat ik hier niet zou verwachten in zo’n klein gehucht.DSC04723
Het laatste stukje is het zoeken waar het pad is in het hoge gras.DSC04724
Om 12.30 uur kom ik als 4e aan in de Albergue.

DSC04725
Kim is al voor mij gearriveerd en met de was aan de slag toen ik arriveerde.

De bar/restaurant in het dorp is vandaag gesloten en ik zal dus zelf wat moeten klaar maken voor het avondeten. Dit wordt cup-a-soup en een banaan. Vandaag dus geen culinair hoogstandje voor het diner😊.

1. Fred Roethof:
    16 juni 2025
    Staan de routes zo goed aangegeven, zodat je niet verkeerd loopt. Of heb je ook een digitaal hulpje?
  2. Noud Jacobs:
    16 juni 2025
    De route is voor het grootste deel goed gemarkeerd en als ik geen pijlen meer zie (dus verkeerd ben gelopen) kijk ik even op de app van Mapy.cz die ook werkt als ik geen internet bereik heb, zoals in de bergen vaak.
  3. Caminoperegrino:
    18 juni 2025
    Sind viele Peregrinos unterwegs
  4. Noud Jacobs:
    18 juni 2025
    Heute sind wir mit sechs Pilgern im Albergue.