Etappe 7: Santa Maria la Real de Nieva naar Coca
Zaterdag 7-6-25: van Santa Maria la Real de Nieva naar Coca (24,2 km)
Gistermiddag en avond stond er de hele tijd stierenvechten op de TV dat nauwgezet gevolgd werd door de bezoekers in het hostel/restaurant.

Het stierenvechten hoort blijkbaar nog steeds bij de Spaanse cultuur, maar ik vind het bijzonder dat dit nog zo leeft en toegestaan wordt.
Heb maar niet verteld dat we in Nederland een partij voor de dieren hebben, want dan hadden ze mij waarschijnlijk voor gek verklaard; “Esos holandeses están completamente locos.”.😳
Vanmorgen bij het krieken van de dag opgestaan en om 6:40 uur op pad gegaan. Loop naar het dorpje waar ik bij het klooster een stuk brood van gisteren met jam eet.
De temperatuur is aangenaam en het beloofd een zonnige maar niet al te warme dag te worden met laat op de middag een maximale temperatuur van 27 C.
Loop door een groot bos met pijnbomen waar de hars van afgetapt wordt.

Al vrij snel kom ik door het dorpje Nieva dat een aardig kerkje heeft.

Dit dorpje heeft ook meerdere bodegas (wijnhuizen), hetgeen mij bevreemd aangezien ik vandaag maar 1 klein perceel met druiven zie.
Om 10.30 uur kom ik aan in Nava de la Asuncion waar ik in de eerste bar die ik tegen kom, geniet van koffie met een broodje gedroogde ham.
Op een klein kerkje zit de familie ooievaar gezellig bij elkaar en als ik naar de “kinderen” kijk, verwacht ik dat die binnenkort het nest gaan verlaten.

Vandaag veel bossen met naaldbomen. Midden in dit bos loop ik langs meerdere grote tuinderskassen met aardbeien 🍓.

Ik kan de verleiding niet weerstaan en “striets” er een paar die heerlijk zoet smaken.
Het is vandaag een relaxte wandeling en om 13.30 arriveer ik in Coca en loop naar de Albergue. Om binnen te komen moet ik een QR code scannen, veel informatie invullen en €5 betalen. Dat lukte, maar nadat ik betaald hebt stopt het. Zou nu eigenlijk een code moeten ontvangen van het sleutelkastje. Na dit 3x te hebben gedaan, ben ik het zat en besluit om verder te kijken voor een andere overnachtingsplek. Dan komt Andres aanlopen die hier ook wil overnachten. Maar ook hem lukt het niet. Ben inmiddels 1 uur verder.
Besluit om nu eerst wat te gaan eten en het kasteel te bezichtigen.
Als ik aan het lunchen ben, appt Andres dat hij de Albergue in kan.😊
De Albergue heeft geen goede reviews, maar voor €5 vind ik het een prima slaapplek waar alles aanwezig is wat je nodig hebt.

Naast Andres is er nog een fietsende pelgrim uit Madrid die hier zal overnachten.
Nadat ik mijn dagelijkse dingen heb gedaan en mijn blog heb geschreven, ga ik het bijzondere kasteel bezichtigen.

Das Schloss in Coca war etwas ganz Besonderes. Die Alberge ware allerdings etwas weniger.