Terugreis en nabeschouwing

20 juni 2025 - Madrid, Spanje

Vrijdag  20-6-25

Gistermiddag na vieren in de kathedraal mijn laatste stempel gekregen

DSC04863

en als pelgrim heb ik gratis toegang tot de kathedraal.

DSC04847

DSC04845
Als ik weer buiten kom, maak ik van een Duits stel een foto van hun en als tegenprestatie doen ze dat ook van mij.

DSC04848
Daarna nog wat door het sfeervolle Oviedo geslenterd.DSC04855DSC04856DSC04858
Eind van de middag bij de Albergue ingecheckt die deel uit maakt van een gebouwencomplex met o.a. een seminarie voor priesters.

DSC04859

Vanmorgen vroeg op en om 6.16 uur met de hogesnelheidstrein vertrokken naar Madrid. Deze trein haalt een snelheid van 300 km/uur en ik kom na 3,5 uur aan in het hete Madrid:  vanmiddag Max 35 C😅. Heb vandaag nog alle tijd om Madrid te bezoeken en nadat ik in de Albergue Comendadoras de Madrid overnacht heb, morgenmiddag weer de terugvlucht naar Eindhoven waar Jules en Demi mij ophalen.

Nabeschouwing

Ik heb wederom genoten van het lopen van een Camino in Spanje. Ben ook blij dat ik naast de bijzondere, maar vrij vlakke Camino de Madrid, ook de Camino de San Salvador in het berggebied gelopen heb.

Het is een mooie aanvulling op mijn voorgaande Camino ervaringen en een verrijking van het leven. Ben dankbaar dat ik dit soort wandelingen kan maken in goede gezondheid.

Beide Camino’s waren ook minder eenzaam dan ik had verwacht met een beperkt aantal pelgrims.
Wil jullie als lezer bedanken dat jullie geïnteresseerd waren in mijn verhaal en foto’s.

Hasta la vista

1. Riky:
    20 juni 2025
    Goed te horen dat het goed bevallen is, weer een verrijking in je leven en dat je het op een paar schrammen na, in goede gezondheid weer arriveert in panningen. Goede vlucht morgen en tot ziens!
  2. Noud Jacobs:
    Dank je Riky.
  3. Jos Solberg:
    20 juni 2025
    Bedankt voor al je impressies en herinneringen Noud. (ik sliep in dezelfde refugio in Oviedo) Ik ben (door mijn ongeluk vorig jaar) helaas niet meer in staat tot deze trektochten, maar ik heb gelukkig wel veel mooie herinneringen om op terug te kijken...
  4. Noud Jacobs:
    20 juni 2025
    Dank je Jos en die mooie herinneringen van die talrijke trektochten zijn voor het leven.
  5. Fred Roethof:
    20 juni 2025
    Weer twee mooie Camino’s gelopen die je bijzondere herinneringen zullen brengen. Dank voor je verslag, de beschrijvingen van de omgevingen en de foto’s.
  6. Noud Jacobs:
    20 juni 2025
    Dank je Fred en leuk om te horen.
  7. Lei Janssen:
    20 juni 2025
    Proficiat Noud met de goede afloop. Fijn dat je zo kunt genieten van het mooie Spanje.
    Ome Lei
  8. Noud Jacobs:
    20 juni 2025
    Dank je ome Lei en leuk dat je de reisblog van je neefje leest.
  9. Herm:
    23 juni 2025
    Dag Noud,
    Heb weer met plezier je hele reis gevolgd en gelezen. Erg mooi en lees dat je er weer van genoten hebt. Wat weer een ervaring.
  10. Noud Jacobs:
    23 juni 2025
    Leuk om te horen Herm dat je met plezier mijn wandelingen gevolgd hebt.